Kommunális eszköz beszerzése – 2024

Illocska Község Önkormányzat támogatást nyert el a Magyar Falu Program keretében meghirdetett MFP ÖTIFB/2024/KOEFB -Kommunális eszköz beszerzése-2024 alprogramban.

Pályázati iratazonosító: 3928650003
Pályázati azonosító: 3502354714
Támogatás összege: 11.049.000 Ft.

Illocska Községi Önkormányzat a projekt keretében a alábbi gépeket és kiegészítőket tudta megvásárolni:

1 db SOLIS 26 traktor, fülkével, széles kerékkel, plusz hidraulika körrel

1 db SICMA MM-110 rézsűzúzó, kardánnal

1 db BP-1000R pótkocsi magasítóval, ráfutófékkel

A traktort és a kiegészítőket K&B Gépudvar Kft.-től vásárolta meg az önkormányzat. . A gépek az Európai Uniós és a hazai előírásoknak megfelelő, új és első üzembe helyezésű gépek. A beszerzés során probléma nem merült fel. 2024. április 3-án került megrendelésre a gép és a kiegészítők, a projekt 2024. június 19-én az átadás-átvétellel és üzembe helyezéssel zárult le. Az arculati kézikönyv előírásai szerint az önkormányzat épületének falára kihelyezésre került a támogatói tábla. A település weblapjára is felkerültek a pályázati bannerek és a támogatásról az adatok: www.illocska.hu oldalon megtekinthető. Illocska Községi Önkormányzat nyert már korábban támogatást, a Kultúrház felújítására, és a így a falutábla már korábban kihelyezésre került.

A támogatásnak köszönhetően a gépi munkák hatékonyan, gyorsan elvégezhetők, ezáltal élhetőbb és szebb környezetet biztosíthatunk a lakosságnak. A projekt hatására rendezett településkép fogadja a településre érkezőket, ezzel ösztönözve a letelepedést Illocskán, a fiatalok és családjuk helyben tartását, valamint elősegítve a lakosság életszínvonalának emelkedését.

Köszönjük a támogatást!